Маслините са изключително вкусни и много полезни – те са заместител на плодове и зеленчуци в различни диети и помагат на кръвта в борбата с холестерола.
Невероятен източник на витамин Е. Борят се с редица болести и засилват имунната система.
Използват се за направата на зехтин, маслинена паста или се консумира самия плод, като са чудесна добавка към салати, сирена или други предястия.
Стойка Милк предлага богата гама от разновидности на маслините по цвят и размер.
Каламон, Черни маслини, Зелени маслини, Тасос/Стафида
или натурални, едри и дребни, всички са подходящи за всяка трапеза.
В различни форми и големина, маслините могат да бъдат поднесени със или без костилка, нарязани или цели, паста, пълнени с чушка, бадеми или чесън, както и овкусени с риган или червен пипер.
За привържениците на мекия вкус, препоръчваме ''краля на маслините'' Каламон, в традиционна гръцка салата, поднесена с изстудено бяло вино,
а за любителите на по – натрапчивия и понякога лютив вкус - насладете се на Зелена маслина Халкидики, в комбинация с различни предястия или като добавка в коктейл на изискана вечеря,
или препечени брускети с козе сирене и Черна маслина.
Маслините се предлагат и в различни разфасовки. От Стойка Милк предлагаме на нашите клиенти маслини във вакуум опаковка, пластмасова кофа/бидонче, в стъклен буркан или тенекия.
Кралят на гръцките трапезни маслини, познат още като каламата, предлага солен, плодов вкус. Маслините имат дълбоко пурпурен цвят, с блестяща кожа и бадемова форма. Отглеждани главно в района на Месиния, обработени естествено със сол, каламон маслините се пакетират в саламура за отличителен богат, пушен аромат.
Вакуум опаковка 250гр. и 500гр.
Кралят на гръцките трапезни маслини, познат още като каламата, предлага солен, плодов вкус. Маслините имат дълбоко пурпурен цвят, с блестяща кожа и бадемова форма. Отглеждани главно в района на Месиния, обработени естествено със сол, каламон маслините се пакетират в саламура за отличителен богат, пушен аромат.
Пластмасова кофа/бидонче 3кг./7кг.
В стъклен буркан
Вакуум опаковка 250гр. и 500гр. В различни форми:
Цяла с костилка
Без костилка
Нарязани
Паста
Вакуум
Използва се международната система за класификация на маслините, при която степента на маслини се изчислява по броя на маслините на килограм. В това отношение колкото по-голям е индивидуалният размер на маслината, толкова по-малка е нейната степен на класификация. Следователно, маслините, обозначени като 70-90, са много по-големи от тези, означени като 181-200.
Халкидики маслини първо се обработват естествено със сол и след това се потъмняват чрез окисляване. Крайният продукт има придобит тъмночервен-черен цвят.
Цяла с костилка
Вакуум опаковка: 200гр. и 500гр.
Отглеждани и събирани на полуостров Халкидики в Северна Гърция, земя с уникален климат и почвени характеристики, тези маслини варират в цвят от сламено златисто до златисто зелено. Зелените маслини се характеризират с голям размер на зърното,предлагат фин плодов, маслен и приятно кисел вкус.
Цяла с костилка
Без костилка
Нарязана
Паста
Пълнени с: чушка, бадеми, чесън
Пластмасова кофа/бидонче 3кг.
Вакуум опаковка 200гр./500гр.
Използва се международната система за класификация на маслините, при която степента на маслини се изчислява по броя на маслините на килограм. В това отношение колкото по-голям е индивидуалният размер на маслината, толкова по-малка е нейната степен на класификация. Следователно, маслините, обозначени като 70-90, са много по-големи от тези, означени като 181-200.
Отглеждани и събирани на полуостров Халкидики в Северна Гърция, земя с уникален климат и почвени характеристики, тези маслини варират в цвят от сламено златисто до златисто зелено. Зелените маслини се характеризират с голям размер на зърното,предлагат фин плодов, маслен и приятно кисел вкус.
Цяла с костилка
Без костилка
Нарязана
Паста
Пълнени с: чушка, бадеми, чесън
Пластмасова кофа/бидонче 3кг.
Вакуум опаковка 200гр./500гр.
Използва се международната система за класификация на маслините, при която степента на маслини се изчислява по броя на маслините на килограм. В това отношение колкото по-голям е индивидуалният размер на маслината, толкова по-малка е нейната степен на класификация. Следователно, маслините, обозначени като 70-90, са много по-големи от тези, означени като 181-200.
Халкидики маслини първо се обработват естествено със сол и след това се потъмняват чрез окисляване. Крайният продукт има придобит тъмночервен-черен цвят.
Цяла с костилка
Без костилка
Нарязана
Тенекия 2,5 кг. и 2 кг.
Използва се международната система за класификация на маслините, при която степента на маслини се изчислява по броя на маслините на килограм. В това отношение колкото по-голям е индивидуалният размер на маслината, толкова по-малка е нейната степен на класификация. Следователно, маслините, обозначени като 70-90, са много по-големи от тези, означени като 181-200.
Произведени само на остров Тасос в Северна Гърция и следователно на ограничено производство, маслините от Тасос, известни още като маслини Throumba, са малки, черни, с много тънка кожа. Оставени на дърветата до зимата, те са естествено обработени когато се берат и изискват само допълнително сухо втвърдяване на легло от груба сол, за да се получи набръчкана, сочна маслинова маса с изключително мек вкус.
Цяла с костилка
Вакуум опаковка – 3 кг., 500 гр., 250 гр.
Наречени на града в хълмовете около Делфи, легендарният дом на древните гръцки оракули, маслините на Amfissa са овални с фина, гъвкава кожа. Този сорт има характерната особеност, които варират в цвят от листни зелени до черни и всеки възможен оттенък между тях. Това може да се постигне чрез промяна на времето за събиране на реколтата. Те могат да бъдат обработени по различни начини, като винаги дават лек плодов вкус.
Цяла с костилка
Пластмасова кофа/бидонче 3кг.
Халкидики маслини първо се обработват естествено със сол и след това се потъмняват чрез окисляване. Крайният продукт има придобит тъмночервен-черен цвят.
Цяла с костилка
Вакуум опаковка: 200гр. и 500гр.
Отглеждани и събирани на полуостров Халкидики в Северна Гърция, земя с уникален климат и почвени характеристики, тези маслини варират в цвят от сламено златисто до златисто зелено. Разнообразие от маслини, които могат да бъдат обработени по много различни начини, Халкидики маслини са мазни, месни и предлагат плодов, маслен и приятно кисел вкус.Xарактерен зелен златен цвят.
Вакуум опаковка 200гр./500гр.
Отглеждани и събирани на полуостров Халкидики в Северна Гърция, земя с уникален климат и почвени характеристики, тези маслини варират в цвят от сламено златисто до златисто зелено. Разнообразие от маслини, които могат да бъдат обработени по много различни начини, Халкидики маслини са мазни, месни и предлагат плодов, маслен и приятно кисел вкус.Xарактерен зелен златен цвят.
Вакуум опаковка 200гр./500гр.
Отглеждани и събирани на полуостров Халкидики в Северна Гърция, земя с уникален климат и почвени характеристики, тези маслини варират в цвят от сламено златисто до златисто зелено. Разнообразие от маслини, които могат да бъдат обработени по много различни начини, Халкидики маслини са мазни, месни и предлагат плодов, маслен и приятно кисел вкус.Xарактерен зелен златен цвят.
Червеният пипер придава лек пикантен вкус.
Вакуум опаковка 500гр.
Отглеждани и събирани на полуостров Халкидики в Северна Гърция, земя с уникален климат и почвени характеристики, тези маслини варират в цвят от сламено златисто до златисто зелено. Разнообразие от маслини, които могат да бъдат обработени по много различни начини, Халкидики маслини са мазни, месни и предлагат плодов, маслен и приятно кисел вкус.Xарактерен зелен златен цвят.
Вакуум опаковка 500гр.