МАСЛИНOВИ МАСЛА

Един от най – използваните хранителни продукти днес – това е течното злато – зехтинът!
Зехтинът се приготвя от плодовете на маслиновите дървета. Той се използва предимно за готвене и овкусяване, но приложението му далеч не спира до тук – маслиновата мазнина се използва като козметично средство за грижа за косата и кожата, както и в медицината като средство за борба с редица болести, понижаване на холестерола, антиоксидант на тялото и пречистване на кръвта.
Богат на витамини Е и К, подобрява имунната система и подсилва паметта. Зехтинът е един от суперпродуктите, които ни помагат да сме здрави и красиви.

Като купувачи на маслинената мазнина, е важно да знаем, че истински полезен за нашия организъм е нерафинираният зехтин, който се получава чрез пресоване, без употреба на химикали и задължително носи етикет с надпис Extra Virgin – така можем да бъдем сигурни, че за направата му е използвана най – добрата реколта маслини!

Стойка Милк Ви предлага няколко вида зехтин Extra Virgin, както и други растителни масла – Extra Virgin, Extra Virgin Alis, Extra Virgin Kalamata, Extra Virgin Kalamata Gold, Extra Virgin Kalamata Crete, растителни масла Alis (приготвени от рафинирано слънчогледово масло 80% и маслиново масло 20%) и домашен Илач.
Продуктите предлагаме в различни разфасовки – пластмасова бутилка, тенекия от 1л.,3л.,5л., или алуминиев съд /гюм/ 20л. и 30л. Чудесен продукт, с който да овкусите току що нарязаните пресни зеленчуци или сирене, подходящ за пържене, страхотен в комбинация с други съставки за различни видове дресинги за салати.